Ajankohtaista

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:125202 kpl

Share |

Salokylän luontopolkuruusu.jpg

Salokylälle valmistui Leader-hankkeena toteutettu luontopolku vuonna 2014. Polku käsittää kaksi rengasreittiä, jotka yhdistyvät yhdeksi isoksi reitiksi. Polku lähtee Salokylän kylätalon pihalta, Liperintie 51, josta pääsee opastetusti molemmille reiteille. Reitit on merkitty oranssein ja sinisin merkein.

Luontopolun varrelle on kiinnitetty luontotauluja, jotka kertovat kyseisestä ympäristöstä ja kylän historiasta. Polku on pääosin helppokulkuinen ja reitille mahtuu niin kangaspohjaisia metsäpolkuja kuin metsäautotien pätkiäkin. Pidempi polku kulkee alkuosastaan jonkin matkaa Päivänkämmenentietä ja Honkavaarantietä pitkin ja siirtyy sittemmin metsikköön.

Lyhyempi reitti, "Lasten rengas" on noin 1,8 kilometrin pituinen polku, joka on merkitty sinisin ympyrämerkein. Polun varrella olevat taulut ovat Salokylän koululaisten ja iltapäiväkerholaisten laatimia.

Pidempi reitti, "Salokylän rengas" on noin 5,8 kilometrin pituinen ja kulkee Salokylän laavun ohitse. Reitin varrelle mahtuu erilaisia metsätyyppejä ja ympäristöjä, kuten metsälaidunta, talousmetsää, perinteistä maalaismaisemaa peltoineen ja suojeltua valkoselkätikan elinympäristöä pökkelöpuineen. Kesällä suojelualueella voi nähdä lampaita laiduntamassa. Reitti on merkitty oranssein merkein.

Yhteyshenkilönä Helena Haakana, p. 040 8220819

Luontopolku kartalla

Kuvia hankkeen vaiheista

Kuvia polun varrelta

 

antti_ja_puu.jpg

reittia_suunnittelemassa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tutkijat.jpg